Indslusningen

Indslusningen er et misbrugsbehandlingstilbud til mandlige afsonere, som henvender sig til indsatte, der skal afsone i lukket regi. Tilbuddet henvender sig yderligere til indsatte med ønske om og/eller behov for at blive stoffri og samtidig har taget et aktivt valg om at trappe ud af lægeordineret medicin.

Indsatte som vælger dette behandlingstilbud skal have et ønske om at ville søge ind på døgnbehandlingen eller blive stabiliseret i deres medicinering, sådan de i fremtiden kan afsone på en almindelig afdeling.

Alle indsatte kan søge om den type behandling, da der ikke skelnes mellem alder, etnicitet, tro eller kriminalitet. Dog er der andre krav, som afgør om en indsat vurderes ikke egnet til at indgå i afgiftningen. Hvis den indsatte, ikke taler eller forstår dansk, har svære psykiske lidelser eller er udvisningsdømt.

Dit afsnit går her

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hvordan kommer man ind på afgiftningen?

Indsatte som har ansøgt om at deltage i afgiftningen, skal først til en individuel visitationssamtale, hvortil der er udarbejdet et visitationsskema. Dette skema er med til at sikre, at vi har den tilstrækkelige viden om den indsatte i forhold til bl.a. medicin, straflængde mm. Ligeledes sikres der at den indsatte er tilstrækkeligt informeret om grundlæggende ting ved at deltage i afgiftningen. Det vurderes om den indsatte er egnet i forhold til målgruppen, den eksisterende kultur på afdelingen etc. Visitationssamtale holdes som udgangspunkt af en betjent og en behandler fra afdelingen.

 

Behandlingens omfang og varighed

Den indsatte må blive i afgiftningen så længe, det har et behandlingsmæssigt formål. Længden afhænger af flere faktorer, herunder nedtrapnings- eller udtrapningsplanen, det nuværende funktionsniveau samt målsætningen/formålet med behandlingsforløbet. Det kan fx være om den indsatte ønsker at klargøre sig til primærbehandlingen, ønsker den indsatte at komme tilbage til almindelig afdeling bagefter, eller er den indsatte på afgiftningen som et led af en tilbagefaldsbehandling.

I afgiftningen tilbydes der både individuelle samtaler og gruppebehandling, da vi mener, at man opnår den bedste effekt af misbrugsbehandling ved at kombinere de to behandlingsmetoder (punkt 1). Desuden vil der være et stort fokus på miljøterapi, undervisning/psykoedukation, træning af sociale og relationelle færdigheder mm. (punkt 2)

 Mål med behandling

Formålet med at deltage i afgiftningens døgnbehandling er primært at give et tilbud til afsonere, der har behov for at blive nedtrappet eller udtrappet af lægeordineret medicin og/eller misbrug under lægefaglig kontrol. Derudover er det en afdeling, hvor man kan observere og afklare de indsatte, der endnu ikke vurderes egnet til primærbehandlingen, men har et ønske herom samt en afdeling til tilbagefaldsbehandling (fra primærbehandlingen/efterbehandlingen) og til indsatte, der generelt har behov for en mere rolig start på deres (døgn)behandling.

Målet er, at den indsatte nedtrappes/udtrappes, bliver mere motiveret for stoffrihed samt arbejder med at udvikle bedre kompetencer til social håndtering, relationelle samspil og opnår generelt bedre fysisk og psykisk velvære

Ansøgningsskemaer

PDF-format der kan printes og udfyldes inden ansøgningen tastes og sendes gennem vores sikrede online system

Afd. HI (Mælkebøtten)
Nr. Snede Fængsel

Femmeren
Enner Mark Fængsel